Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hétvégi piaci körkép (2014.02.23), három stratégia fényében három eltérő idősíkon

Egyet kell értenem azzal a szemlélettel, hogy nem jó túl sok stratégiát egyszerre futtatni. Az viszont feltétlenül fontos, hogy megtaláljuk azt, ami nekünk módfelett tetszik.

Íme, a videón három különböző idősík, ezeken belül valamelyest eltérő megközelítések.

Persze: fontos a találati arány, a Pay off ratio, meg sok minden más. Én egy dolgot hozzátennék: mivel a pszichológiai alkalmasság a kereskedés lényege, ezért az számít, ki milyen gyorsan tudja feldolgozni a veszteséget. Aki lassabban, annak tilos 15 percesen kereskedni, mert gyors egymásutánban kap egy-kép pofont és már amortizálja is le a számláját, helyrehozhatatlanul. Aki ennyire törékeny, annak H4-D1 idősíkot, az ott használt stop loss távokat kell alkalmaznia - hogy legyen ideje magához térnie az ütésekből. Higgyétek el, ez az első szabály. Utána jöhet minden más.

0 Tovább

Hétvégi piaci körkép - 2014.02.16

Folytatódik a türelemjáték. A GBP/USD pár megmutatta, miért érdemes kivárni, egy 3:1-es nyerő tréd abba a kényelmes helyzetbe hozza a trédert, hogy semmiféle kereskedési kényszer nem hat rá a továbbiakban - a hónap kiváló pluszban, lehet tovább lesben állni.

0 Tovább

Hétvégi piaci körkép - 2014.02.08, és bevezetés egy H4 intraday stratégiába

Újabb hét, újabb jegybanki ülések, melyek nagyban befolyásolták egyes devizák (AUD, EUR) rövidtávú mozgását. Megnézzük, hogy festenek ezek az elmozdulások a függvényeken, illetve hogy lehet napközben szintkereskedéssel érvényesülni.

0 Tovább

Hétvégi piaci körkép - 2014.02.02, január havi visszatekintéssel fűszerezve

Mozgalmasra sikeredett az esztendő első hónapjának vége. Az elemzésről lemaradt a forint földbe döngölése, erről csak annyit, technikai szempontból nem volt könnyű napos gyertyák alapján elkapni a mozgást, fundamentális szempontból viszont hónapok óta nyilvánvaló az újabb vesszőfutás - kevés védtelenebb pénznem van a tőzsdén.

Ha az indexek eldobják a mostani támaszokat, a jpy és chf további erőt fog mutatni. A legfontosabb, hogy a visszatekintés szerinti megközelítéssel az egyértelmű szintekre fókuszáljunk, más teendő nincs, üldözni nagy mozgásokat pedig végképp semmi értelme - ha valamiből kimaradtunk, üsse kő.

0 Tovább

Hétvégi piaci körkép - 2014.01.25, egy kis kockázatkezelési tippel

Nyugaton-keleten a helyzet egyaránt fokozódik, a hét utolsó két kereskedési napjára komolyabban kinyílt a pofonosláda. Mivel többhelyütt trenddel szembeni mozgások zajlottak, nem volt egyszerű időszak a trendkereskedőknek.

Ellenben a szinttréderekkel? Elemzés, visszatekintés kis kitérővel kockázatunk csökkentésére, hogy minél tovább a játékban maradhassunk.

0 Tovább

mangaforex

blogavatar

Gyertyaalapú tőzsdei kereskedés és mentoring

Utolsó kommentek